L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat aquest dimecres el trasllat de les 236 alzines, un roure i diverses alzines sureres que formen el parc central de la plaça de les Glòries, tancat des de fa anys, i que estan afectats per les obres de transformació urbana d’aquest espai i per l’enderrocament del tambor viari que començarà a final de mes.

Els arbres, que tenen uns 30 anys dels 400 que poden arribar a viure, estan en molt bon estat i es portaran a dos solars pròxims habilitats com a vivers provisionals. Allà s’estaran fins a la creació de la futura gran plaça parc, on es col·locaran de nou.

L’operació s’allargarà fins al maig i, segons els responsables dels treballs, s’espera que hi hagi un índex de supervivència superior al 90% i al 95%. Les alzines són arbres singulars a Barcelona per la seva reduïda presència a les zones verdes.

Per garantir al màxim la vida dels arbres, que per les seves dimensions tenen avui un preu de mercat d’entre 400 i 500 euros, s’ha realitzat una poda intensa de les branques i un tractament acurat de les arrels. Aquestes s’han embolicat en una xarxa especial per garantir el nou arrelament.

Durant la seva particular mudança, les alzines transitaran per dos vivers provisionals. El primer, on s’estaran fins a finals d’any, és el terreny conegut com el camp de Blat, al costat nord de la plaça entre la Diagonal, la Gran Via i el carrer de Castillejos. El segon, que es condicionarà com a parc durant els anys d’obres a les Glòries, s’ubicarà al costat sud, entre la Gran Via, la Meridiana i el nou mercat dels Encants.

trasplante encinas, trasplante, barcelona

EL PERIODICO: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/comenca-trasplantament-236-alzines-glories-afectades-per-obres-3074149